„Балкан“ /Планиница/ изненада „Бяла река“ /Зайчар/ като гост


„Бяла река“ /Зайчар/ загуби балканското „Ел класико“ на стадион „Старите гробища“ от „Балкан“ /Планиница/ с 2:4. 

Гостите изненадаха с няколко нови попълнения (Димитър Николов и Хидает Хидаетов), които дадоха тласък към победата, за радост на своята агитка, която не беше никак малка.

Домакините от „Бяла река“ бяха догонващи в резултата, като имаха възможност единствено да вкарат по един гол на всеки две получени попадения. 
И в тима на мениджъра Метин Юмер личаха нови имена, като Ибрям Хюсеин, Кязим Кязим, Шабан Ибрям, Калин Праматаров и Петър Димитров, но старанието и желанието им за победа не бяха достатъчни за цялостното представяне на "Бяла река" /Зайчар/ в стремежа към трите точки.

Пролетния полусезон в "А" Областна група продължава така, както започна преди седмица - „Бяла река“ /Зайчар/ дърпа назад с две поредни поражения, а колегите им от „Балкан“ /Планиница/ хващат правилният път с комплект от 6 точки, събрани от два мача.

Красиви голове и в редки моменти горещи страсти бяха предложени на зрителите, някои от които дойдоха далеч преди началото на мача, като си направиха пикник и вдигаха наздравица за всеки гол, без значение в коя от вратите. Не можем да подминем факта, че мача бе уважен от голям брой неутрални зрители, сред които ръководители и/или футболисти на „Вихър“ /Айтос/, „Алтай“ /Карагеоргиево/, „Липа“ /Череша/ и други.

Хидает Хидаетов движеше успешно играта на гостите от „Балкан“ /Планиница/, като се отличи с два гола. Завърналият се от престой в тима на „Карнобат“ футболист откри резултата в 18-та минута, когато реализира блестящо попадение от фаул.

В 25-та минута за 0:2 точен бе Муса Муса, който засече хубаво центриране 
отляво на Осман Осман.

Въпреки пропуските пред двете врати и няколко хубави положения за играчите на „Бяла река“, до почивката резултатът не се промени.

Втората част започна с гол за домакините, който вдъхна кураж за момчетата на Метин Юмер, че няма невъзможни неща и че обратът е възможен.

В 48-ма минута резервата Хюсеин Али изведе на стрелкова позиция Халил Халил, който намали на 1:2.

Не след дълго падна нов гол, но отново във вратата на „Бяла река“ /Зайчар/. Разписа се Хидает Хидаетов, който получи пас от Ахмед Емурла, след което при последвал флирт с топката край пеналта на домакините, успя да намери пролука и стреля във вратата за 1:3 в 56-та минута.

И пак във вратата на "Бяла река" /Зайчар/ бе и следващият гол. Муса Муса бе точен за 1:4 в 68-ма минута при самостоятелен рейд, който завърши с попадение във вратата на Хасан Хюсеин.

Крайното 2:4 оформи Мехмед Юсеин в 80-та минута, който реализира невероятен шедьовър от фаул.

Очаквайте видео репортаж от срещата, който ще откриете в кампаниите на BURGASFOOTBALL.COM.