Без много зор „Вихър“ се наложи над гостите от Обзор


„Вихър“ /Айтос/ се наложи с 3:1 над "Черноморски спортист" /Обзор/ в може би дербито на 13-ия кръг в „А“ Областна група. 
Логиката ни кара да поставим срещата в графата „дерби“, тъй като на стадион „Крум Делчев“ в Айтос игра първият срещу третият във временното подреждане, макар огромната разлика (почти двойна) в точковото отношение на двата тима.

Резултатът откри Емрах Ферад, който в 11-та минута бе изведен от Диян Вълков сам срещу вратаря Стойчев от гостите, преодоля го, но бе догонен от двама защитници на „Черноморски спортист“. Острието на домакините запази хладнокръвие и търколи топката в мрежата за 1:0.

Последваха два гола на Диян Вълков. Първият бе след изключителен пробив отдясно на Станислав Стоянов, който спринтира, центрира и асистира за 2:0, когато пред голлинията Вълков протегна крак и удвои аванса на „Вихър“ в 41-ва минута.

След почивката отново Диян Вълков попадна в прегръдките на своите съотборници, правейки резултата класически.
В 65-та минута Росен Йовев центрира към Вълков, който бе оставен непокрит в пеналата на „Черноморски спортист“, овладя топката, след което с кинжален удар намери вратата на гостите за 3:0.

Гостите стигнаха до почетен гол в 78-ма минута, когато с пас от дълбочина Любомир Петров изведе по фланга Борислав Иванов. Опитният състезател проби отляво, навлезе в пеналата и реализира попадение в мрежата на току-що появилият се в игра страж Станимир Минчев.

В минутите до края на мача зрителите, сред които представители на отбори от Областните групи /“Балкан“ /Планиница/, „Липа“ /Череша/, „Бяла река“ /Тополица/, „Алтай“ /Карагеоргиево/ и други/, видяха по една греда на Емрах Ферад и Хюсеин Хасан от тима на "Вихър".

Закономерна победа за „Вихър“, макар видимо айтозлии да не дадоха 100 % от своя потенциал, а това, че в известна степен бяха пренавити в първите минути на мача, не им даде възможност рано да открият резултата и още по-лесно да прегърнат трите точки.

Гостите се представиха с обновен състав, с нови попълнения и потенциал, който в следващите срещи вероятно ще им помогне да постигнат победи.

Двубоят протече коректно, без нерви и напрежение, сравнително динамично и с достатъчен брой голове, които да задоволят интереса на зрителите, сред които се открояваше и кметът на община Айтос Васил Едрев.

В следващата си шампионатна среща „Вихър“ /Айтос/ ще гостува на „Русокастро“, а „Черноморски спортист“ /Обзор/ ще приеме „Ропотамо“ /Приморско/. И двата мача са в неделя, 24-ти март, от 15:30 часа.

Временно класиране в „А“ Областна група след проведената среща „Вихър“ - „Черноморски спортист“ - в Bulgarian-football.com.

Очаквайте кампания с видео репортаж от срещата в BURGASFOOTBALL.COM !