„Балкан“ /Добра поляна/ и „Манолич“ регистрираха топ мач


"Балкан“ /Добра поляна/ и „Манолич“ оформираха един от най-интересните и резултатни двубои в неделната привечер. 

На ст. „Балкан арена“ домакините загубиха с 3:4 от един от кандидат-шампионите "Манолич", но оставиха прекрасни впечатления с играта си, а отделно акцентираха за една добра перспектива на отбора, включваща млади и талантливи местни състезатели.

Гостите от „Манолич“ пък играха с нова спортна екипировка, която явно вече е на кадем, след като приключиха мача с 3 точки.

Футболният спектакъл протече под проливен на моменти дъжд, а зимните температури в средата на април накараха привържениците да се замислят кой сезон сме в момента.

Променливите температури и разнообразно време може би се дължаха и на факта, че срещата се проведе на едно от местата с най-голяма надморска височина – Добра поляна.

Сред публиката, включваща местни и гостуващи фенове, се открояваха и представители на „Липа“ /Череша/, които тази седмица са без мач, след като програмата на „Б“ Областна група Запад отреди те да почиват.

В 18-та минута Хюсеин Хасан откри резултата в полза на домакините, когато наказа грешка в отбраната на „Манолич“, породена след центриране на Гюнай Зекерие.

Синан Кьоров изравни в 25-та минута, когато получи пас от Орхан Агуш и стреля в близост до флагчето за корнер, топката срещна една от страничните греди на вратата на „Балкан“ и влетя в мрежата на домакините за 1:1.

Отново Синан Кьоров бе в епицентъра на събитията и в 29-та минута, когато проби отдясно и центрира към Кязим Агуш, който очакваше топката непокрит в близост до вратата на домакините – 1:2.

Момчетата от „Балкан“ съумяха да изравнят в 51-ва минута, когато Мехмед Сали центрира към наказателното поле на „Манолич“, а там Мустафа Мустафа от гостите си отбеляза автогол при опит да изчисти топката - 2:2.

Продължителен самостоятелен рейд на Хюсеин Хасан доведе до трети гол в мрежата на „Манолич“. Младата надежда на домакините бе точен в 62-ра минута – 3:2.

Последва ново изравняване и нов гол във врата на „Балкан“. Този път точен бе Ниязи Рашид, който с глава оползотвори центриране от корнер на Синан Кьоров в 67-ма минута.

За крайното 3:4 и победа за „Манолич“ се разписа Мустафа Мустафа в 71-ва минута, който реализира след пас с глава на Ниязи Рашид.

Така „Манолич“ прибра ценни 3 точки, с които се изравни с лидера „Липа“ /Череша/. Двата тима имат равен актив – по 18 т., но тимът от Череша е с предимство заради победата през есента с 2:1 над „Манолич“.

В същото време „Балкан“ /Добра поляна/ заема предпоследното, 5-то, място във временното подреждане с 4 точки.

В следващата си среща „Балкан“ ще гостува на „Бяла река“ /Тополица/. Двубоят е на 21-ви април, неделя, от 17:00 ч. 

По програма „Манолич“ почива в 11-ти кръг на „Б“ Областна група Запад.