Голов спектакъл на „Ч.спортист“ /Обзор/ - „Странджанец“ /Царево/

Истински голов спектакъл спретнаха единадесеторките (и резервите) на „Черноморски спортист“ /Обзор/ и „Странджанец“ /Царево/, които завършиха при резултат 3:3, в среща от 16-ти кръг на „А“ Областна група.

За този двубой можем да отбележим, че противопостави два от действащите отбори в четвъртата ни дивизия, които на териториален принцип са може би най-отдалечени - „само“ на 134 км дистанция.

Зрителите на все по-китния Градски стадион в Обзор (където се строи трибуна с козирка за зрителите и помещения за отборите) видяха две различни полувремена – слаба първа част и динамични втори 45 минути с атрактивни голове.

Първи в резултата излязоха гостите.
В 25-та минута Калин Стоянов центрира отляво към връхлитащият на скорост Васил Морфов, който не се поколеба и изненада домакините с гол за 0:1.

Състезателят на „Черноморски спортист“ Емил Стоянов центрира от фаул в 42-ра минута към наказателно поле на гостите, където стражът Анастасов не успя да избие топката, последва разбъркване, при което най-точен за 1:1 бе Любомир Петров.

След почивката отборите на два пъти си размениха по гол, като продължиха започнатото от първата част – един гол за „Странджанец“, един за „Черноморски спортист“, та така до края на мача и заветното 3:3.

Пробив отдясно и пас по земя на Мирослав Ламбов завърши с гол на Калин Стоянов в 49-та минута, който бе оставен „без надзор“ от защитата на „Черноморски спортист“.

В 65-та минута съдията Жечев отсъди дузпа за домакините след игра с ръка на Любомир Лулев. Въпреки несъгласието на гостите от Царево, зад топката застана старши треньора на „Черноморски спортист“ Искрен Пенчев, който бе безкомпромисен – 2:2 след изпълнение на 11 метров наказателен удар.

7 минути преди края на срещата гостите от „Странджанец“ отново излязоха напред в резултата.
Васил Морфов вкара може би един от най-красивите голове в кариерата си, след като от около 30 метра с топовен снаряд изпрати топката плътно в сглобката на вратата на Стойчев за 2:3.

В 87-та минута домакините от Обзор отново изравниха резултата, след като Искрен Пенчев центрира отдясно, стражът на „Странджанец“ Анастасов хвана и изпусна топката, която попадна в Никита Кара, който на метър от голлинията отбеляза за крайното 3:3.

След мача двата отбора си стиснаха ръцете, като си пожелаха още успехи по футболните терени.

Очаквайте видео репортаж с головете и други интересни ситуации от мача в кампаниите на Burgasfootball.com.