Откриват обновената база в Камено с празничен турнир


Обновената спортна база в Камено ще бъде празнично открита в събота, 25-ти май, когато на стадиона в общинския център ще се проведе футболен турнир с избрани и уважани отбори от региона.

Главен организатор на събитието е Димитър Пейчев, президент на „Русокастро“ и общински съветник в Община Камено.

Базата ще бъде открита от кмета на Камено Жельо Вардунски.

Събитието са обещали да уважат кметовете на Българово и Свети Влас, съответно Йордан Йорданов и Иван Николов. 
Очакват се футболни личности и състезатели от всички бургаски клубове, включително спортния деятели и организатори на отбори в аматьорския футбол.

Поканени са Николай Желев, председател на ОС на БФС – Бургас и Георги Виделов, председател на Съдийска комисия към ОС на БФС.

Футболният празник ще започне в 9:00 ч. с демонстративен мач между децата на „Камено“ и „Свети Никола“ /Бс/, родени 2009/2010 година. 

Любопитното в случая е, че кметът на община Камено Жельо Вардунски е подготвил подаръци за всички деца от двата отбора.

В 10:00 ч. ще стартира мащабен турнир по мини футбол, жребият за който ще се тегли на място. Освен домакините от „Камено“ (с два отбора) и „Русокастро“, в надпреварата ще се включат бургаските "шейхове" и "акули", „Звезденбург“ /Бс/, „Свети Никола“ /Бс/, „Свети Влас“.

Надпреварата ще протече във формат 6+1 с хокейни смени. Полувремената ще бъдат съставени от две части по 20 минути.
Водачи на групите ще бъдат отборите на „Камено“ и „Русокастро“. Предвиден е награден фонд от 1000 лв., които ще бъдат разпределени според класирането на участващите отбори.

Футболните първенства в Областните групи приключиха, но не и празничните емоции, които ще донесе идната събота и откриването на реновираната спортна база в Камено.

Заповядайте на събитието !