Футболен празник при откриването на обновената спортна база в Камено


Последната събота на месец май ще се помни от футболистите на „Камено“ и местните спортни личности вероятно дълго време, а и има защо.

Стадионът в Камено е преобразен. За няколко месеца спортното съоръжение получи нов, по-добър и съвременен вид, като ремонтът включваше реновиране и доизграждане на съществуващата база с помещения за футболисти и длъжностни лица.


Ремонтирано бе тревното покритие на игрището, обновени бяха резервните скамейки за футболистите, освежени бяха и два от секторите за футболните запалянковци.

Официалното откриване бе днес, 25-ти май, когато кметът на община Камено Жельо Вардунски и общинският съветник Димитър Пейчев представиха реновираната база пред многобройната група присъстващи, дошли както да видят обновеното съоръжение, така и да уважат футболният турнир, който бе организиран именно по повод представянето на чувствително променената спортна база, за която вече се говори, че ще бъде домакин на все по-големи футболни празници.


Представянето на обновеното съоръжение бе съпроводено от демонстративен мач между детските формации на „Камено“ и „Свети Никола“ /Бс/, а всички малчугани, участвали в мача, получиха индивидуални награди от кмета на община Камено Жельо Вардунски.

Последва футболен турнир на малки врати, в който краен победител стана тимът на „Камено I”, който победи чрез дузпи „Звезденбург“ /Бс/ (0:0 в редовното време). В срещата за 3-4 място „Русокастро“ се наложи с 4:3 над младата формация на „Нефтохимик“ /Бс/.

Всички участвали отбори получиха награден фонд от Община Камено.

ФотогалерияОчаквайте видео репортаж от събитието !