Какво става ? Масово се говори за мача „Сокол“ - „Липа“


Истински фурор предизвиква предстоящата среща от „Б“ Областна група Запад между „Сокол“ /Ябълчево/ и „Липа“ /Череша/. Невижданият интерес към мача се образува светкавично, предвид съседството на двата отбора в таблицата с временното класиране.

Както е известно, „соколите“ от Ябълчево вече няколко години поред са сред традиционно силните отбори в „Б“ ОГ Запад, като не прощават лесно на своите съперници, особено на терена в Руен, където домакинстват.
Сокол“ е шампион на групата за изминалия сезон 2017/18, получи право да играе в „А“ Областна група, но отказа. Спад в играта на тима от Ябълчево обаче не се забелязва, напротив, до момента са регистрирани 3 победи и едно поражение. „Сокол“ е с голова разлика 14-9.
Опонент на символичните домакини ще е преобразеният отбор на „Липа“ /Череша/, чийто нов старши треньор Севдали Тахир е надъхал своите момчета да гонят задължително първото място и директно влизане в горната група.

Момчетата от Череша не знаят какво е загуба цяло лято, а вече и през есента. „Липа“ се хвърли да играе контроли с част от най-силните отбори от „А“ и „Б“ Областните групи, не загуби нито веднъж, а сега, в първенството също няма загубени точки.
Липа“ /Череша/ до момента има 3 победи и най-добрата голова разлика в „Б“ ОГ Запад – 15-1.

Отсъствието на мача от програмата с предложенията за дерби срещи през предстоящия уикенд учуди част от феновете на регионалния ни футбол, които веднага започнаха да гласуват във Facebook групата на #BURGASFOOTBALL за „друга среща“ или да пишат коментари, че дербито през почивните дни е точно между „Сокол“ и „Липа“.

По програма срещата е в неделя, 28 октомври 2018 г., с начален час 14:30 на стадиона в Руен.

Очаква се двубоят да бъде посетен от запалянковци от най-различни точки на Бургаска област.