Ретро клуб: "Мастер“ /Бс/ дебютира с първа точка в трета дивизия

Ретро клуб #BURGASFOOTBALL представя:
Мастер /Бс/ - Хеброс /Харманли/ 2:2, 21.08.2011, Югоизточна В група – 1 кръг

Първа официална среща на ниво Югоизточна „В” група изиграха футболистите на „Мастер” /Бургас/, след като завършиха 2:2 у дома с „Хеброс” /Харманли/, в дебюта си в трета дивизия.

Клубната история се сдоби с още една "златна" страница, чието „четене” тепърва ще започне. Едва на 3 години, „Мастер” направи трета изключително смела и амбициозна стъпка – да играе във „В” група, при това абсолютно заслужено.
Титлите в „А” ОФГ и „Б” ОФГ Юг остават в миналото и ще се помнят, настоящето обаче призовава за още по-смели стъпки, защото нивото се качва, съперниците са по-силни, футболът е по-друг.
Това естествено се знае от всички, които са в „Мастер”.
Те се включиха в трета дивизия подготвени и точно като професионалисти – с много добра селекция, с освежена и подобрена спортна база, с амбиции за развитие и планове за перспектива, която включва победоносна серия, която със сигурност ще започне съвсем скоро.

Началото? Началото също вече е в миналото, ако броим мача с „Хеброс”. Едва часове след срещата, която завърши 2:2, със сигурност можем да отбележим, че бургазлии можеха да дебютират по съвсем друг начин в третия ешалон – да разгромят своя опонент, вместо да делят по точица с бившия отбор на легендата на българския футбол Христо Стоичков.

Куп пропуски пред противниковата врата и две грешки в отбраната на „Мастер” доведоха резултата до 2:2.
Над 350 зрители видяха как гостите от „Хеброс” първи излизат напред в резултата с гол на Стамен Василев още 160 секунди след първия съдийски сигнал.
Чувството да дебютираш в по-горна дивизия с гол в първите минути в собствената си врата със сигурност е голяма горчилка.
Малко са тези, които могат да се изправят на крака, да преглътнат първоначалния шок и да търсят обрат. Е, „Мастер” е сред тези отбори! Тимът на старшията Панайот Горов не падна духом, заигра като равен с равен, после пое инициативата в свои ръце и започна да редува положение след положение пред вратата на Васил Христов от „Хеброс”.

В първия половин час Антонио Тодоров, Стефан Трайков и Васил Даменлиев бяха близо до гола, но топката летеше встрани или над вратата на гостите, или пък стражът на „Хеброс” проявяваше добър рефлекс.


Не по-слабо се представяше и вратарят на „Мастер” Тодор Йорданов, който спаси няколко 100 % положения с ключови намеси, породени с гъвкавост, котешки рефлекс и майсторски умения.

Изравнителното попадение за „Мастер” дойде в 31-та минута, когато Васил Даменлиев центрира отдясно към Емил Рачев и новопривлеченият състезател разпечата вратата на „Хеброс” за 1:1, а публиката изпадна в екстаз и запя „Мастер” мачка без спирачка!”.

И наистина ! „Мастер” започна още повече да мачка своя опонент, в търсенето на втори гол. Такъв падна и той бе дело на Стефан Трайков, който определено няма остаряване, а отгоре на всичкото видимо кара втора футболна младост, заедно с други опитни играчи на „Мастер” като братя Ненови, Веско Илчев, Любо Няголов и Павката Георгиев.


Точно Стефан Трайков намери начин да промуши кълбото в мрежата на Христов в 43-та минута, когато последното ново попълнение в тима - Георги Цъцъров, центрира от фаул, настана меле в пеналта на гостите, а вратарят на „Хеброс” буквално подари топката на Трайков, който от 2-3 метра бе безгрешен за 2:1.
След почивката пак обичайните заподозрени Даменлиев и Трайков продължиха да тормозят отбраната на „Хеброс” с коварни удари, които обаче не намираха точната цел. За сметка на това гостите се възползваха още веднъж при една от малкото грешки на защитата на „Мастер” и изравниха резултата за 2:2. Точен бе Петко Петков, който даден краен резултат на организираната от неговите колеги атака в 64-та мин.

До края на срещата нито един от двата тима не успя да вкара победоносен гол. Ударите на бургазлии бяха безброй, но топката така и не влизаше където трябва.


В последните минути на срещата Васил Даменлиев поне 3-4 пъти изпрати топката на сантиметри от вратата на „Хеброс”, в други ситуации стражът на гостите ловеше кълбото.

Енчо Лемперов основно се нагърбваше със задачата постоянно да центрира към Нено Ненов, Васил Даменлиев и Стефан Трайков, но те дори и да засичаха кълбото, то така и не навестяваше мрежата на „Хеброс”.

Резултатът 2:2 е факт, краят на срещата също. Оптимизмът в „Мастер” е на лице и всички са сигурни, че тимът не е обречен с този „хикс”, защото не само, че най-доброто тепърва предстои, но и „Мастер” просто ще започне да мачка, при това съвсем скоро.
В това са сигурни и многобройните фенове на бургаския футбол, които уважиха първата шампионатна среща на „Мастер”, обещаха да дойдат и за следващия домакински мач.

Сред посетителите на двубоя бяха и куп бизнесмени, които подкрепят тима на „Мастер”, а техните фирми вече имат рекламни пана на стадиона в Българово.
На срещата бе забелязан собственикът на „Мастерхаус” Павел Бошнаков. Да уважи историческия дебют на бургазлии във „В” група бе забелязан и кметът на Българово Йордан Йорданов.
Едно от големите имена в бургаския футбол, направил кариера в Англия и играл в националния отбор – Радостин Кишишев, също се появи на Градския стадион. На мача имаше и гости от Израел, които бяха дошли по покана на клубното ръководство на „Мастер”.

Не на последно място ще изброим и имената на Благо Митрев от „Нефтохимик”, организаторът в ОС на БФС Дамян Станчев, шефът на Съдийската комисия в ОС на БФС Георги Виделов, треньорът Дражо Стоянов – те също пристигнаха да подкрепят „Мастер”, а и да засвидетелстват уважение към всички, които са се захванали да развиват този наистина добър и перспективен проект, който служи за пример не само в нашата Бургаска област, а и като цяло в България.
Любезните домакини осигуриха за своите гости кетъринг, а музикална програма с DJ забавляваше хората по трибуните.


Само след 7 дни „Мастер” ще изиграе и втората си шампионатна среща, този път като гост на „Раковски” /Пловдив/. Двубоят е на 28 август от 18:00 ч. Следващият домакински мач е на 4 септември /неделя/ от 17:00 ч. срещу „Розова долина” /Казанлък/.

МАСТЕР /БУРГАС/ - ХЕБРОС /ХАРМАНЛИ/ 2:2
0:1 Стамен Василев 2 мин.
1:1 Емил Рачев 31 мин.
2:1 Стефан Трайков 42 мин.
2:2 Петко Петков 64 мин.


Двубой от 1-ия кръг на Югоиточна „В” група
Българово, Градски стадион – 350 зрители
Съдии: Владимир Вълков, Димитър Манолов, Стилиян Иванов /Пловдив/
Четвърти рефер: Николай Стоянов /Бургас/
Дежурен делегат: Атанас Стойнов /Пловдив/
Жълти картони: Георги Цъцъров, Енчо Лемперов – „,Мастер”; Николай Димитров, Стамен Василев, Тодор Нейков – „Хеброс”


МАСТЕР /БУРГАС/: 33. Тодор Йорданов, 12. Любомир Няголов /21 – 17. Павел Царев/, 5. Нено Ненов, 3. Стоян Ненов, 6. Стоян Мантаров, 10. Весислав Илчев, 21. Георги Цъцъров, 7. Стефан Трайков, 8. Емил Рачев, 9. Васил Даменлиев, 20. Антонио Тодоров /28 – 11. Енчо Лемперов/
Неизползвани резерви: 44. Димитър Пенов, 4. Павел Георгиев, 15. Станчо Петров, 16. Георги Праматаров, 16. Росен Кърхърманлиев
Старши треньор: Панайот Горов


ХЕБРОС /ХАРМАНЛИ/: 1. Васил Христов, 19. Румен Николов, 7. Николай Димитров, 6. Георги Тодоров, 14. Валентин Янев, 2. Недялко Колев, 12. Георги Иванов, 5. Стамен Василев /57 – 17. Христо Запрянов/, 8. Петко Петков, 10. Тодор Нейков, 11. Любомир Александров

<<< ФОТОГАЛЕРИЯ >>>

* За съжаление авторът на първото попадение за "Мастер" в мача Емил Рачев ни напусна през 2018 г. Дано Емо е на едно по-добро място ! 
Поклон и светла памет пред един голям футболист !