Футболната есен в Бургаска област официално приключи


Срещите от Областните групи за тази есен (и година) официално приключиха.

Имаше един отложен двубой от „Б“ ОГ Изток между „Равнец“ и „Ветрен“, който се разбра, че няма да се състои. Така ОС на БФС присъди служебна победа с 3:0 за „Равнец“.

Вихър“ /Айтос/ е есенен първенец в „А“ Областна група с 27 т., следван от „Русокастро“ - 21 т., „Камено“ и „Бяла река“ /Зайчар/ с по 17 т., и други. Айтозлии са с 9 победи и само една загуба в сравнително малката група от 11 отбора.
През сезон 2018/19 имаме прецедент за най-малък брой отбори в „А“ Областна група за последните 15 години ! Защо се стигна до там ли ? Вероятно заради различни причини.
В публичното пространство се говори и за формата „А“ Областна с 16 тима“, който доказано бе неуспешен, защото след всеки изминал сезон (а и преждевременно) довеждаше до отказването и/или разпадането на отбори. И обратното броене започна.
В един момент отборите в „А“ ОГ о/станаха 11.
Доказано бе във времето, че „А“ ОГ трябва да е с 14 тима, от които два или три да изпадат, а да влизат също толкова – първенците на евентуалните две „Б“ групи, а вторите, като едно време, да играят бараж за влизане. Разбира се, темата за бройката на отборите е друга история, но се коментира на висок глас, защото е болна история.
ЕСЕННО КЛАСИРАНЕ В „А“ ОБЛАСТНА ГРУПА


В „Б“ Областна група Запад на 1-во място отдавна зимува „Липа“ /Череша/ с 15 точки. Отдавна, защото отборите на Запад са толкова малко (едва 6), че като нищо могат да си правят блиц турнири всеки месец. Но да не задълбаваме в подробности, които са пределно ясни, явни, коментирани и дъвкани. След „Липа“ е „Манолич“ с 12 т., а в тройката попада и „Сокол“ /Ябълчево/ с 9 т. 
"Липа“ е есенен първенец след 5 поредни победи.
ЕСЕННО КЛАСИРАНЕ В „Б“ ОБЛАСТНА ГРУПА ЗАПАД


На Изток лидер е „Черноморец“ /Несебър/, който изпревари „Звезденбург“ за лидерската позиция в последния кръг. Това стана след равенството (2:2) на „Звезденбург“ с „Банево“ в може би най-интересната и заплетена група, но без да подценяваме и останалите дивизии.
В „Б“ ОГ Изток „Черноморец“ /Нс/ има 27 т. (с 9 победи и една загуба), „Звезденбург“ е с 25 т., а с по 19 т. са 3 отбора.
Б“ ОГ Изток си остана равностойна, като брой отбори, на „А“ Областна група. Започна с 11 отбора, но така и не стана ясно с колко приключи есента, тъй като „Каблешково“ не проведе последните си 4 мача. Групата е оспорвана, а на пролет вероятно ще бъде и №1 по интерес, предвид интригата за Топ 3. И към момента „Б“ ОГ Изток е с очертаващи се два отбора, които се борят за първата позиция, а предвид малката дистанция в точките, нищо чудно следващите 4-5 отбора в таблицата да се хвърлят за заветното 3-то място. Ще е интересно, определено !
ЕСЕННО КЛАСИРАНЕ В „Б“ ОБЛАСТНА ГРУПА ИЗТОК


За #BURGASFOOTBALL бе удоволствие цяла есен да поднася резултатите от всеки мач и всеки кръг на нашите приятели от Bulgarian-football.com, които бързо и коректно нанасяха статистическите данни в своя сайт-емблема на родния ни футбол.
ВСИЧКИ ЕСЕННИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ