Ретро клуб: Безпроблена победа за "Ахелой" при визитата на "Стрела" /Дъбник/



Ретро клуб #BURGASFOOTBALL представя:

Стрела /Дъбник/ - Ахелой 2:5, 03.09.2011, Югоизточна В група – 1 кръг

В топ форма се намира изпълнителният директор на „Ахелой” Недялко Москов. Това пролича по време на гостуването на неговия отбор на „Стрела” /Дъбник/, в мач от 1-ия кръг на новия сезон в „А” ОФГ. Домакините от „Стрела” загубиха с 2:5, а Москов имаше феноменални изяви, след като буквално сам победи тима на домакините. Голямата фигура в отбора на „Ахелой” наниза два гола, а отделно подаде за още два.

Недялко Москов не скри, че е пътувал за мача директно от София, където предния ден е наблюдавал на живо мача България – Англия (0:3), а след това е разпуснал в популярно заведение. След като отборът му надделя срещу „Стрела”, Москов заяви, че купонът продължава в друго известно заведение в Слънчев бряг. Амбициозният ръководител, футболист и още какъв ли не в „Ахелой” -  Недялко Москов, се забавлява истински на терена срещу „Стрела”, като на няколко пъти се заигра с кълбото и направи феноменални рейдове по двата фланга, демонстрира прекрасна техника, а головият му усет остави без дъх защитата на „Стрела”.

С този силен старт „Ахелой” даде да се разбере, че наистина ще се цели в първото място и шампионската титла, след един сезон прекъсване. Победата над „Стрела” дойде дори без участието на трите големи имена в бургаския футбол като Милен Георгиев, Пламен Крумов и Мирослав Косев. За сметка на това участие записаха неостаряващите Павел Колев (дебют) и Васил Банов, чиито имена са достатъчно популярни на футболните фенове в региона, а и не само в него. За първи път в официален мач за "Ахелой" игра новото попълнение Венцислав Богданов.
 
Над 300 души дойдоха да гледат първия домакински мач на „Стрела” в Каблешково на стадион „Партизани”, тъй като предстои реконструкция на спортния комплекс в Дъбник. Голяма част от запалянковците симпатизираха именно в полза на домакините. Гостите от Ахелой пристигнаха с малка, но сплотена агитка, която предпочиташе да не вдига много шум.

Първи напред в резултата излязоха момчетата на Назиф Алиосман. Мехмед Халил се откъсна сам срещу Богданов в 17-та минута, преодоля го и отбеляза за 1:0. Преди него Мехмед Смаил и Ахмед Юзеир от „Стрела” се разминаха с гола. На ахелойци не им стана хубаво, че първи инкасират гол, но пък изравнителното попадение не закъсня. В 24-та минута Васил Банов бе фаулиран в наказателното поле на „Стрела” и елитният рефер Георги Ковачев свири дузпа, която бе дълго коментирана и оспорвана от феновете на домакините по трибуните. Зад топката застана Недялко Москов, който не сгреши – 1:1. В минутите до тези първи голове, а и след тях, по-активни бяха гостите от „Ахелой” – те имаха повече положения, но пропуски направиха Васил Банов, Красимир Павлов и Павел Колев. Домакините от „Стрела” също не стояха зле на терена, но бяха с по-малко, но качествени и изгодни ситуации, в които можеха да реализират голове, които обаче бяха стопирани от стража на „Ахелой” Венцислав Богданов.
Много хубави подвизи в атаката на „Стрела” имаше острието Мехмед Ахмед. Добре се представиха още Мехмед Смаил, Емре Расим  и Мехмед Халил. За „Ахелой” неудържим по левия фланг бе Красимир Павлов, който се скъса да центрира шедьоври към извисяващите се свои съотборници пред пеналта на „Стрела”. Там обаче често своята врата заключваше екс-стражът на „Лудогорец” /Разград/ Юсуф Юмук. Всички останали голове паднаха през втората част. 

Явно отпочинали на полувремето, футболистите на „Ахелой” успяха да вкарат четири гола и допуснаха още само един. Преди това, в началото на вторите 45 минути, Емре Расим направи хубав пробив отдясно сам срещу Богданов, но бившият страж на „Несебър” изби кълбото. След това Ахмед Юзеир центрира към Мехмед Смаил в наказателното поле на гостите, но той пропусна. В 53-та минута къс пас на Недялко Москов намери в изгодна позиция Венцислав Гичев, който с красив шут от 15 метра изпрати топката под напречната греда на „Стрела” за 1:2. Точно 5 минути по-късно резултатът стана 1:3, когато Красимир Павлов изскочи от дълбочина сам срещу Юсуф Юмук и за него не бе проблем да вкара първия си гол в мача.
 
Домакините от „Стрела” съумяха да вкарат и втори гол, с който донякъде върнаха интригата в срещата. В 65-та минута гол от дузпа за 2:3 реализира Мехмед Ахмед. Радостта на феновете от Дъбник обаче не бе за дълго, тъй като 2 минути по-късно Недялко Москов центрира към Красимир Павлов и той с глава покачи на 2:4. При този резултат част от феновете явно усетиха, че „Стрела” явно ще запише за първи път от 2 години насам първа шампионатна загуба, и взеха да напускат стадиона. Това съвпадна и с последният гол на ахелойци в срещата. В 72-та минута точен за крайното 2:5 бе Недялко Москов, който получи изгоден пас от Васил Банов и от 3-4 метра не сгреши.
 
След седмица ахелойци ще приемат „Ропотамо” /Приморско/, докато „Стрела” /Дъбник/ ще гостува на „Равда”.

СТРЕЛА /ДЪБНИК/ - АХЕЛОЙ 2:5
1:0 Мехмед Халил 17 мин.
1:1 Недялко Москов 24 мин. (д)
1:2 Венцислав Гичев 53 мин.
1:3 Красимир Павлов 58 мин.
2:3 Мехмед Ахмед 65 мин.
2:4 Красимир Павлов 67 мин.
2:5 Недялко Москов 72 мин.
 
А” регионална група – 1-ви кръг
Каблешково, ст. „Партизани” – 300 зрители
Съдии: Георги Ковачев, Михаил Николов, Стефан Стефанов
Дежурен делегат: Никола Стаматов
Жълти картони: Юсуф Юмук, Мехмед Халил – „Стрела”; Галин Стоянов – „Ахелой”
Топ 5 на мача /Класация „10-те най на „БУРГАС ФУТБОЛ”/: Недялко Москов, Красимир Павлов, Венцислав Гичев, Венцислав Богданов – „Ахелой”, Мехмед Ахмед – „Стрела”
 
СТРЕЛА /ДЪБНИК/: 12. Юсуф Юмук, 5. Ахмед Кърджали, 3. Орхан Алиосман, 4. Мехмед Халил, 2. Нури Нури /70 – 14. Мехмед Ахмедов, 81 – 21. Мехмед Юмер/, 13. Мехмед Ибрахим, 8. Халил Халил /60 – 16. Юсеин Солак/, 15. Емре Расим, 9. Мехмед Ахмед, 10. Мехмед Смаил, 11. Ахмед Юзеир
Старши треньор: Назиф Алиосман
 
АХЕЛОЙ: 1. Венцислав Богданов, 2. Станислав Узунов, 3. Николай Колев, 22. Ивайло Кехайов, 9. Галин Стоянов, 5. Павел Колев, 8. Георги Харизанов, 6. Венцислав Гичев, 99. Недялко Москов, 19. Васил Банов, 26. Красимир Павлов
Старши треньор: Недялко Москов

03.09.2011 г.