„Каблешково“ тръгна да изравнява „Ветрен“ от 0:4 до 2:4, но чудото не стана


„Каблешково“ загуби с 2:4 първата си пролетна среща от шампионата на „Б“ Областна група Изток, в която на стадион „Партизани“ гостува тимът на „Ветрен“.

Селекцията на Димитър Георгиев инкасира 4 гола, преди да реализира своите две попадения, които вдъхновиха каблешковлии към обрат. Такъв обаче не бе постигнат.

В герой за „Ветрен“ се превърна Деян Стойков, който реализира хеттрик в мрежата на противника. Нападателят реализира в 5-та, 9-та и 32-ра минути, като при малко повече късмет можеше да увеличи головата си сметка дори двойно.

И ако до почивката резултатът бе вече 0:3, то останалите голове в срещата паднаха в сравнително сгъстен период през втората част.

Александър Боев отбеляза за 0:4 в 72-ра минута. След него дойдоха и миговете за радост на домакините, които до момента бяха изтървали дузпа чрез Георги Георгиев. Талантът с номер 14 стреля, но стражът на „Ветрен“ Ничаев показа класа и майсторски спаси вратата си с отразяване на удара.

Каблешковлии имаха щастието да изпълнят и втори 11 метров наказателен удар, който обаче този път бе превърнат в гол.
Точен за 1:4 в 77-ма минута бе Наско Ангелов, който бе сред най-младите състезатели на терена.

Крайното 2:4 оформи Филип Радев в 86-та минута.

Разбира се, поражението не се хареса на най-върлите привърженици на „Каблешково“, които, въпреки всичко, обещаха в следващата среща пак да подкрепят отбора.

За селекцията на Марин Попов победата е добре дошла, защото дава глътка въздух на „Ветрен“ в стремежа за изкачване в „златната“ среда на класирането в „Б“ Областна група.

След проведената среща „Каблешково“ заема последната 11-та позиция с актив от 3 т., а „Ветрен“ е 8-ми с 12 т.

В следващите си шампионатни двубои „Каблешково“ ще гостува на „Сокол“ /Порой/, а „Ветрен“ ще приеме „Банево“. По програма мачовете са в неделя, 17-ти март, от 15:30 ч.

Резултати и класиране след проведените срещи от 12-ти кръг на "Б" Областна група Изток в Bulgarian-football.com

BURGASFOOTBALL.COM