Прогноза: "Устрем" - "Долно Езерово е най-интересната среща в "Б" ОГ Изток, класирането им заблуждава


Ето го дербито на „Б“ Областна група Изток - "Устрем" /Тънково/ - "Долно Езерово". 

Може би класирането на двата отбора би подвело голяма част от привържениците на регионалния ни футбол, освен ако не знаеха за амбициите на двата отбора. 
"Устрем" е 5-ти, "Долно Езерово" е 6-ти. 

Разбира се, може и да грешим, още повече, че в неделя се срещат "Свети Влас" и "Звезденбург" /Бс/, които са съответно 3-ти и 2-ри. 

Въпреки всичко, и с уважение към "Св. Влас" и "Звезденбург", но изборът ни се спира именно на мача „Устрем“ - „Долно Езерово“, колкото и откачено да се разчита тази прогноза.

Устрем“ и „Долно Езерово“ са сред най-младите и достатъчно амбициозни отбори, за да си спретнат един истински и зрелищен спектакъл на стадиона в Равда.

Това е двубой, който си заслужава да се проследи на живо, защото селекциите на двамата мениджъри Милчо Янчев и Райно Иванов има какво да предложат.

И двата отбора проведоха контроли срещу сериозни отбори от региона, в които резултатите не са чак толкова важни, отколкото изводите на мениджърските екипи от представянето на техните възпитаници, а и едно е контрола, друго е официален мач.

Факт е, че „Устрем“ е с едно стъпало по-напред в класирането пред „Долно Езерово“, което дава известна доза самочувствие на тънковлии, а и те са домакини. Гостите обаче едва ли ще се съобразят с този фактор.

Двубоят е в графата 1, Х, 2, поне за Burgasfootball.com, независимо от какъв ъгъл ще се погледне мача.

Който и от двата отбора да попитате, не само, че ще ви отговори, че излиза да спечели мача, но и с играта си ще потвърди своето желание.

Устрем“ може да се похвали с нови и свежи попълнения в своите редици. Това са талантите Ерик Кадиев и Кристиан Георгиев.

Силен е трансферът на Георги Найденов в „Долно Езерово“. Вече опитният страж, събрал много стаж в Областните групи, е играл не в едно или две дербита, а трансферът му бе посрещнат с аплодисменти от привържениците на своя нов отбор.

Погледнато реално „Устрем“ е задължен да вземе победа, предвид вече обявените амбиции за влизане в Топ 3 и качване в „А“ Областна група.

Долно Езерово“ също крои планове за атака на четвърта дивизия, но не с фикс идеята това да стане на всяка цена още през този сезон. 
Да, но серия от пролетни победи със сигурност ще убеди четата от бургаския квартал, че няма невъзможни неща, а промоцията може да стане реалност още в края на пролетта.

Най-важното - "Долно Езерово" ще търси реванш за домакинската загуба през есента на старта на "Б" Областна група Изток с 0:3, а същевременно за "Устрем" би било лукс да започне пролетта с резултат, който не е в графата 3 точки.

Статистика Burgasfootball.com:
Устрем“ /Тънково/ в последните 5 шампионатни срещи: З, Р, П, П, П
Долно Езерово“ в последните 5 шампионатни срещи: З, П, П, П, З
През есента в Долно Езерово: 3:0 за „Устрем“ /Тънково/
Последният мач между двата отбора в Равда: не са се срещали на дом.мач на „Устрем“
Последният шампионатен мач на „Устрем“ /Тънково/ до момента: загуба с 1:3 от „Черноморец“ /Несебър/ като домакин
Последният шампионатен мач на „Долно Езерово“ до момента: загуба с 1:2 от „Свети Влас“ като гост
Класиране на двата отбора:
5. Устрем /Тънково/ - 19 т.
6. Долно Езерово /Бургас/ - 16 т.

Прогноза: Мач с поне 2 гола
Burgasfootball.com се въздържа от конкретен знак и резултат, заради уважението си към двата отбора

Легенда:
П - победа
Р - равенство
З - загуба

УСТРЕМ /ТЪНКОВО/ - ДОЛНО ЕЗЕРОВО
09.03.2019 г., събота, 15:30 ч., спортен комплекс в Равда
Двубой от 12-ти кръг на „Б“ Областна група Изток