“Черноморец“ /Нс/ си върна лидерската позиция след 3:2 над „Звезденбург“ /Бс/


Истинско футболно дерби проведоха първите два тима в класирането на „Б“ Областна група Изток „Черноморец“ /Нс/ (2-ри в таблицата преди мача) и „Звезденбург“ /Бс/ (1-ви в подреждането преди срещата).

На помощното игрище в Несебър победата бе за символичните домакини, които се наложиха с 3:2 над един нов и симпатичен проект, за който перспективите са огромни.

Опитът и мъдростта обаче бяха на страната на несебърлии, които с извоюваните 3 точки отново се преместиха на по-комфортното – 1-во място в класирането, където всъщност бяха и през зимната пауза.

Срещата предложи 100 % футбол. Нямаше напрежение, нямаше грубости, а няколкото жълти картона по-скоро бяха за реплики и безспорни нарушения.
Черноморци“ от Несебър имаха привилегията да поведат първи в резултата.

Красимир Павлов откри за 1:0 в 4-та минута. До почивката нови попадения не последваха.

В 49та минута Димитър Кръстев покачи на 2:0. След още 6 минути Венцислав Гичев направи резултата класически.
Последваха две късни попадения на гостите, които направиха резултата 3:2.

В 80-та минута първо вкара Пламен Димитров, а в добавеното време на мача се разписа и Павел Алексиев.

Павлов удари греда за домакините, пропускайки да отбележи на метър от голлинията. Гостите направиха няколко пропуска, които бяха отразени с майсторство от вратаря Терзиев или излизаха в аут.

След проведената среща „Черноморец“ /Нс/ оглавява лидерската позиция с актив от 33 т., следван от „Звезденбург“ /Бс/ с 31 т.

В следващата си среща „черноморци“ ще гостуват на „Равнец“, а „Звезденбург“ ще бъде домакин на „Долно Езерово“. Двубоите са съответно в събота и неделя от 15:30 ч.

Резултати и класиране след 14-ти кръг в „Б“ Областна група Изток – в Bulgarian-football.com.

Очаквайте видео продукция в кампаниите на Burgasfootball.com

Снимка: „Черноморец“ /Нс/