Прогноза: „Странджа Агрокорн“ няма да се даде лесно на „Вихър“, но гостите са фаворити


Burgasfootball.com предлага прогнози за най-интересните срещи през уикенда, които счита, че са такива.

Може би най-интересната среща през уикенда е между "Странджа Агрокорн" /Средец/ и "Вихър" /Айтос/. Съвсем заслужено двубоят бе определен от участниците в групата на Burgasfootball.com като „Дерби на седмицата“.

Странджа Агрокорн“ до момента се изявява далеч от нивото от предните 3-4 сезона, когато триумфираше или беше в тройката, като това може да се обясни със силно подмладената, но талантлива формация, която, ако бъде запазена, рано или късно ще започне да жъне успехи. Поне такива са индикациите.

В Средец се играе трудно. Домакините лесно не биха дали точка на който и да е, независимо от моментното си състояние. Момчетата на старшията Николай Георгиев изиграха малко на брой контроли, но се очаква през пролетта представянето им да не е по-слабо от изминалата есен.

Вихър“ /Айтос/ направи една солидна зимна подготовка, в която срещна само отбори извън бургаския регион, като изключим юношеската формацията на „Нефтохимик“. Възпитаниците на Милен Минчев дори играха с лидера в трета сръбска дивизия "Смедерево".

Айтозлии са задължени да тръгнат с успех, най-вече заради лидерската позиция в класирането. Равенство или загуба категорично ще завъртят класирането в предните позиции, предвид апетитът на преследвачите от „Русокастро“, „Камено“, „Бяла река“ /Зайчар/, дори и именно „Странджа Агрокорн“, които искат да се придвижат още по-нагоре в таблицата.

Плюсът на „Вихър“ ще бъде силно обиграната и запазена група от футболисти, която се изявява заедно по терените вече няколко години. Нови играчи не са привлечени, няма и напуснали.
Не бива обаче да пропускаме един много важен фактор, а именно, че "Странджа Агрокорн" ще се стреми, още повече като домакин, да започне годината с успех. Гостите обаче искат същото.

Статистика Burgasfootball.com
Странджа Агрокорн“ /Средец/ в последните 5 шампионатни срещи: П, Р, З, З, П
Вихър“ /Айтос/ в последните 5 шампионатни срещи: П, П, П, П, П
През есента в Айтос: 4:1 за „Вихър“
Последният мач между двата отбора в Средец: 3:0 за "Странджа Агрокорн"
Последният шампионатен мач на „Странджа Агрокорн“ до момента: 3:0 срещу „Свети Никола“ /Бс/ като домакин
Последният шампионатен мач на „Вихър“ до момента: 1:0 срещу „Русокастро“ като домакин
Класиране на двата отбора:
1. Вихър /Айтос/ - 27 т.
5. Странджа Агрокорн /Средец/ - 16 т.

Прогноза: Мач с поне 3 гола
Burgasfootball.com се въздържа от знак и резултат, заради уважението си към двата отбора

*Легенда:
П - победа
Р - равенство
З - загуба

СТРАНДЖА АГРОКОРН /СРЕДЕЦ/ - ВИХЪР /АЙТОС/
10-ти март, неделя, 15:30 ч., стадион "Странджа", гр. Средец
Двубой от 12-ти кръг на "А" Областна група