„Липа“ победи „Алтай“ с 4:3 в мач с обрати


Един от претендентите за титлата в „Б“ Областна група Запад „Липа“ /Череша/ надви с 4:3 „Алтай“ /Карагеоргиево/, в мач от 11-ти кръг на първенството.

Двубоят бе пълен с обрати, а поредицата от голове за пореден път затвърждава изборът на Burgasfootball.com, че отразява едни от най-интересните срещи в Областните групи тази пролет.

Гости от Манолич, Тополица, Ябълчево и други точки на Бургаска област уважиха мача, който бе поредна спирка за „Липа“ по трасето към евентуалната шампионска титла, която би дала право на промоция в „А“ Областна група.

Домакините впечатлиха със старание и това, че до последно не се предадоха в желанието си да вземат победа, въпреки, че на два пъти дори изоставаха в резултата.

Похвални думи заслужават и гостите от Карагеоргиево, които видимо от мач на мач прогресират с игра, голове и резултати (Макар че загубиха изминалата си среща, преди седмица те спечелиха 3 точки срещу „Бяла река“ /Тополица/).

Освен 7 гола, зрителите на стадиона в Руен видяха две греди за „Липа“, още много пропуски пред двете врати и разнообразни емоции – както на терена, така и извън него.

Рамадан Аптикадир откри резултата в полза на „Алтай“ в 8-ма минута, когато наказа грешка на вратаря на „Липа“ Метим Селим.

Мехмед Дормушали изведе в коридор Феяз Яшар, който спринтира, стреля, но нацели напречната греда, след което топката попадна в капитана Иляз Илязов, който с удар от около 4-5 метра в 24-та минута изравни резултата.

Многоходова акция между Мехмед Дормушали, Исмаил Мурадов и Феяз Яшар завърши с гол на последният за 2:1 в 41-ва минута.

Вместо да увеличат своята преднина, след почивката символичните домакини от „Липа“ първо допуснаха изравняване на резултата, а след това и инкасираха гол, преди отново самите те да стигнат до равен, а после да вкарат и победоносен, четвърти, гол.

В 51-та минута съдията Стефан Димитров свири дузпа за гостите, след като новото попълнение в редиците на „Липа“ /Череша/ Осман Осман фаулира Самет Али в наказателното поле.

Зад топката застана Беркай Билял, който направи резултата 2:2.
Грешка отново на Осман Осман в 61-ва минута бе наказана от Атанас Николов, който проби самостоятелно, навлезе в пеналата на „Липа“ и изведе „Алтай“ напред в резултата за 2:3.

В 72-ра минута домакините изравниха, когато Исмаил Мурадов пое топката от Метин Селим, подаде към Феяз Яшар, а той центрира към Иляз Илязов, който вкара за 3:3.

В 81-ва минута Сонер Бекир вкара страхотен гол за 4:3 при късо изпълнение на корнер с Мустафа Мустафа. 
Сонер Бекир изпрати топката във вратата на „Алтай“ с красив изстрел тип „центриране“, който определено зарадва най-върлите привърженици на „Липа“.

Успехът остави футболистите от Череша на 1-во място във временното класиране с 18 точки, колкото има и „Манолич“. „Липа“ е с 6 поредни победи, а в следващата си среща ще гостува на „Балкан“ /Добра поляна/. 
Двубоят е на 28-ми април, неделя, от 17:00 ч.

„Алтай“ /Карагеоргиево/ заема 3-та позиция с актив от 7 точки, сборувани след 2 победи, едно равенство и 5 загуби. Следващият мач на „Алтай“ е на 12-ти май в Добра поляна с местния „Балкан“.