„Балкан” и „Липа” с равенство в емоционален мач със скандал и дузпи

Без победител завърши дербито на община Руен в 12-ти кръг на „Б” Областна група Запад между „Балкан” /Добра поляна/ и „Липа” /Череша/.

Равният резултат 2:2 е най-малкото, което може да бъде отбелязано за футболната продукция, състояла се при добър зрителски интерес на „Балкан арена” в Добра поляна.


Срещата може да бъде определена най-вече като емоционална.
В средата на първата част състезатели от двата отбора се скараха сериозно, което доведе до заформяне на меле, което прекъсна мача за около 2 минути.

Някои по-здрави единоборства и влизания тип „балтии” бяха моментите, които периодично придаваха лош привкус на мача.

Въпреки всичко, съдии, ръководители и охрана успяха с общи усилия да тушират напрежението, което, в определени моменти, ескалираше сериозно.

Цяло първо полувреме гол не падна.


През втората част двата отбора си размениха по два гола.

Реферът Димо Аспарухов свири по една дузпа за двата отбора, като и двете бяха повече от реални. (Burgasfootball.com разполага с видео запис на ситуациите)

Джемал Джемал откри резултата в 55-та минута, когато отбеляза след изстрел пред голлинията на „Балкан“. Преди това от фаул стреля Иляз Илязов, топката „кацна“ върху напречната греда, после стражът Хасан Хасан хвана и изпусна топката, която попадна в Джемо, който не се поколеба да се разпише за 0:1.

В 73-та минута Мехмед Сали от „Балкан“ изравни резултата с удар от воле. Нападателят бе точен след подаване от тъч на Ахмед Али.

Мустафа Хакъ събори резервата от домакините Мустафа Чолак за дузпа в 81-ва минута.
Наказателният удар бе превърнат в гол от Мехмед Сали – 2:1.

В 88-ма минута бе отсъдена дузпа и за гостите от Череша.
Хюсеин Хюсеин повали в пеналта резервата на „Липа“ Байрям Байрям, който се нагърби сам да изпълни дузпата, като не сгреши за 2:2.

Равенството 2:2 е първата среща, в която „Липа” не успява да вземе пълен комплект точки в шампионатен мач.

„Балкан” /Добра поляна/ пък за пореден път показа, че е непредсказуем отбор, който може да вземе точки от всеки опонент.

В следващия, 13-ти, кръг двата отбора почиват. 
Последните двубои за "Балкан" и "Липа" от сезон 2018/19 на "Б" Областна група Запад са на 12-ти май, когато "Балкан" /Добра поляна/ ще бъде домакин на "Алтай" /Карагеоргиево/, а "Липа" /Череша/ ще гостува в решителен мач за титлата на "Манолич".

Резултати и класиране в "Б" Областна група Запад - в Bulgarian-football.com