Марково шампанско за шампионите от „Липа“ /Череша/


Шампионът на „Б“ Областна група Запад „Липа“ /Череша/ вдигна титлата след приятелски мач с колегите си от „Балкан“ /Планиница/. Двубоят се проведе на стадиона в Планиница, като символичен домакин бе тимът на „Липа“.

Футболистите от Череша отстъпиха с 1:4, но не играха на пълни обороти, а в игра влязоха няколко състезатели с по-малко игрови минути през сезона. От „Липа“ обясниха загубата с липсата на мотивация, преди това, че срещата не е шампионатна, а момчетата са настроени ваканционно.

Единственото попадение за „Липа“ бе дело на капитана Иляз Илязов. За „Балкан“ на два пъти вкара Муса Муса, а по веднъж точни бяха Хидает Хидаетов и Хюсеин Исмаил.

Няколко бутилки марково шампанско и награждаване с купа и медали бяха завършекът на мача, който бе проследен от солиден брой привърженици на ст. „Балкан“.

Наставникът на „Липа“ Севдали Тахир потвърди, че отборът му влиза в „А“ Областна група, а допълнителна селекция няма да се прави. В отбора ще се завърнат единствено едно-две момчета, които в момента са в чужбина. Домакинските срещи ще продължат да се провеждат на стадиона в Руен.

„Липа“ /Череша/ приключи сезон 2018/2019 в „Б“ Областна група на 1-во място с актив от 27 точки, сборувани от 9 победи. Отборът от руенско записа само едно поражение, служебно, което бе свързано с неявяване на „Манолич“, който бе основен преследвач на „Липа“. Головата разлика на „Липа“ е 33:9.

Очаквайте пълен запис от приятелската среща и награждаването на "Липа", както и специално интервю със Севдали Тахир и състезателят на тима от Череша Марио Димов в близките дни.