Денят „Х” дойде, но ще има ли промяна ?


Събитието на лятото дойде. Най-после! Днес, 27.08.2019 г., от 17:00 ч. в Бургас ще се проведе съвещание на Областен съвет на БФС с представители на мъжките и детско-юношески клубове в региона.

Очакванията към мероприятието са различни.
И тази година, в този период, неяснотата в публичното пространство е главно около бройката с участващите отбори в „А” Областна група и формата на „Б” Областните групи.

Неяснота, защото се очаква „А” Областна група да бъде оповестена с 12 отбора, при положение, че има възможност да бъде фиксирана на 14 и повече, при нужда. Необходимо е само да бъдат поканени вторите и третите отбори от крайното класиране на „Б” Областните групи за сезон 2018/19, които не крият желанието си да участват в четвърта дивизия.

Неяснота, защото до момента не става ясно, дали „Б” Областните групи ще бъдат обединени или ще продължат по отделно, както до този момент. Продължавайки обаче както до сега, то се очаква бойкот на запад.

Няколко отбора вече информираха, че няма да участват в „Б” Областна група Запад, ако тя е съставена от 5-6 клуба, както през миналия сезон.

Преди броени дни пък Виктор Христов изпрати отворено писмо до Николай Желев, председател на ОС на БФС, с което отправи предложения за промяна в Областните групи, но към момента отговор не е последвал.

Разбира се, не на последно място по важност са и датите за стартиране на новите шампионати, които се очаква да бъдат съобщени след 17:00 ч.

Burgasfootball.com ще предава на живо от 16:45 ч. в своя YouTube канал атмосферата преди началото на съвещанието, а по-късно ще предложи и новини от събитието.