Късметът отново обърна гръб на „Карнобат“


Карнобат“ не успя да запише победа и в 7-ия кръг на Югоизточната Трета лига, след като в домакинска среща отстъпи с 1:2 срещу "Хасково".
Домакините започнаха много добре мача, създадоха няколко изгодни положения за гол, но изстрелите на Антон Атанасов и Петър Колев профучаха в аут.

В 15-ата минута гостите поведоха в резултата след попадение на Ивелин Костов, който с глава реализира след центриране от корнер на Красимир Илиев.

Изстрели от фаул на Георги Калоянов и пропуски на Петър Колев не успяха да доведат резултата до изравняване на резултата до края на първата част, а второто полувреме започна с нов гол за гостите от „Хасково“.
Точен за 0:2 в 56-та минута бе Сонер Полат, който се разписа след далечен удар по земя.

В 87-та минута домакините от „Карнобат“ получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение срещу Стойко Колев. Зад топката застана Георги Калоянов, който стреля, но ударът му бе избит от стража на „Хасково“ Александров.

В 90-та минута все пак „Карнобат“ успя да стигне до гол, реализиран от резервата Пламен Киров, който бе точен след силен удар от далечна дистанция.

Късният гол доведе до допълнителен натиск от страна на домакините, които обаче нямаха късмета да изравнят в продължението на срещата, въпреки усилията на Калоянов, Колев, Киров и компания.

 „Срещата показа, че футболът е нелогична игра. В това има чар, но има и драма. Късметът бе на страната на „Хасково“, които с едно положение вкараха два гола. Ние създадохме 10 голови положения, вкарахме едно, изтървахме и дузпа. Отдавам го това на напрежението, което се натрупа в отбора вследствие на натрупаните загуби. Ще се борим да излезем от тази ситуация, нямаме друг избор. Трябва да използваме всеки шанс, ще се борим до край оттук нататък за оставането ни в групата.“, коментира президентът на „Карнобат“ Теодор Иванов.  

След този мач "Карнобат" продължава да заема незавидна, 17-та, позиция в таблицата, записвайки и 6-ти пореден мач без успех в изминалите 7 кръга. Карнобатлии имат мач по-малко. Отложената среща с „Родопа" /Смолян/ ще се проведе на 25-ти септември. Преди това възпитаниците на Георги Калоянов ще гостуват на 22-ри септември на „Левски“ /Карлово/. Въпреки тежката серия до момента, в "Карнобат" борбата за оставане в Югоизточната Трета лига е на лице, като в тима са амбицирани да спрат черната серия максимално скоро.

"Карнобат“: Борислав Тотев, Стоян Калев, Пламен Димитров, Ясен Тузаков, Трендафил Момчилов, Денислав Минчев /63 – Милен Стоянов/, Антон Атанасов /60 – Стойко Колев/, Живко Комелов /67 – Пламен Киров/, Димитър Петров, Георги Калоянов, Петър Колев