Атакува ли „В“ група „Вихър“ /Айтос/ ? Отговорът е ...


Есенният първенец в „А“ Областна група - Бургас „Вихър“ /Айтос/ е сред спряганите отбори в югоизточната част на страната, които уж се борят за влизане във „В“ група (настояща Югоизточна Трета лига).

Действителността обаче е съвсем друга. Burgasfootball.com се свърза с управата на „Вихър“, от където категорично отрекоха, че целят класиране, което да е обвързано с промоция в по-горна дивизия.

„Играем мач за мач. Нямаме поставени някакви мега цели, тъй като бюджетът не ни позволява. Ще се стремим да запазим лидерската позиция до края, но за „В“ група няма как да мислим, тъй като за там трябват пари, които към момента няма кой да ни осигури. Ако има желаещи фирми, спонсори, които да ударят финансово рамо на „Вихър“, нека заповядат. Тогава вече можем да мислим за нещо повече от подвизите ни в „А“ ОГ.“, споделят клубните шефове на тима от Айтос.

„За този сезон няма как да се случат нещата. Ако намерим средства, можем да подкрепим момчетата да отидат на квалификации за влизане в по-горна група. Знаете, че разходите в по-горната група са повече, за това си оставаме в тази група, в която сме в момента.“, сподели преди близо месец за Burgasfootball.com кметът на община Айтос Васил Едрев.

В момента футболистите на „Вихър“ /Айтос/ са в зимна пауза. Шампионатът в „А“ Областна група се подновява на 10-ти март. Очаква се момчетата на Милен Минчев да проведат няколко контроли, преди да осъществят първата си среща от пролетния дял на първенството, която е свързана с гостуване на „Странджа Агрокорн“ /Средец/.


Вижте видео интервю с кмета на община Айтос Васил Едрев -> ТУК