Ще има бараж за вторите в Областните групи (+ инфо за изминали баражи)


„Първенците от двете „Б“ Областни групи ще получат правото да играят в „А“ Областна група от новия сезон, стига да подадат своите заявки след приключването на сезона. Ако вторите отбори в „Б“ Областните групи имат желание да участват в „А“ ОГ, то ОС на БФС ще ги покани на бараж за свободна квота, за да станат 14. Това сподели в дебютното издание на предаването „100 % BURGAS FOOTBALL” Николай Желев, председател на ОС на БФС – Бургас.

Ако само един от вторите отбори има желание да участва, то той ще бъде поканен без бараж. Ако се стигне до вариант и третите отбори в „Б“ групите да искат да участват в „А“ ОГ, тогава не е изключено бургаската четвърта дивизия да стане с 16 отбора.

Припомняме част от баражите за влизане в „А“ Областна група през годините.

Баражи за попълване на "А" ОФГ 2008/09

I кръг
18 юли 2009, събота, 18:30 ч
в Айтос, стадион "Крум Делчев":
"Карнобат" - "Съединение" 1:2
"Устрем" (Тънково) почива

Финал
25 юли 2009, събота, 18:30 ч
в Айтос, ст. "Крум Делчев":
Съединение (Съединение) - Устрем (Тънково) 1:4

"Устрем" (Тънково) влиза в "А" ОФГ Бургас.

Баражите бяха организирани заради допълнително освободено място в "А" ОФГ Бургас, след като "Атлетик" (Бургас) влезе в ЮИ "В" АФГ, без оттам да изпадне отбор. В тях участваха трите втори отбора от "Б" ОФГ. "Равда", втори в "Б" ОФГ - север, се отказва от участие в баражите и на негово място игра третият в класирането Съединение“.


Баражи за попълване на "А" ОФГ 2012/13

I кръг:
1 юни 2013, събота, 18:00 ч:
в Айтос, ст. "Крум Делчев":
"Манолич" - "Странджа" (Малко Търново) анулиран
в кв.Долно Езерово, Бургас, ст."Червено знаме":
"Равда 1954" - "Балкан" (Планиница) анулиран

Четирите първенци на "Б" ОФГ трябваше да излъчат 3 отбора, които да влязат в тогавашната "А" ОФГ. За целта първоначално чрез жребий отборите бяха разпределени в две двойки. Победителите от тях, както и победителят от допълнителен мач между двата загубили отбора, трябваше да да влязат в "А" ОФГ.
След изтеглянето на жребия обаче и преди изиграването на мачовете от 1-ви кръг, "Манолич" се отказва от участие. Така баражите са анулирани и останалите три отбора се качиха в "А" ОФГ.

Статистически данни: bulgarian-football.com