Пролетта за “Устрем“ /Тънково/ дойде с победа над „Долно Езерово“


Футболната пролет в Областните групи най-после настъпи, а откриването на втория дял от първенствата се падна на отборите на „Устрем“ /Тънково/ и „Долно Езерово“, които се срещнаха в мач от 12-ия кръг на „Б“ ОГ Изток.

След 90 минути игра с победата се поздравиха символичните домакини от „Устрем“ /Тънково/, които се наложиха с 2:1 над „Долно Езерово“.

На стадиона в Равда се проведе един истински дерби мач, в който си имаше от всичко по нещо – 3 гола, червен картон, малко нерви, но пък и добър интерес към мача, което говори добре за равитието на „Устрем“ и „Долно Езерово“.

Първи в резултата излязоха футболистите на „Устрем“. 
В 11-та минута точен бе Стоян Янков, който овладя топката след хвърлен тъч от Данаел Костадинов, завъртя се, после даде мощен pоwer на топката от малък ъгъл и хвърли в екстаз съотборниците си за 1:0.

В 38-ма минута Петър Топалов пресече пас на гостите около средата на терена, напредна, след което пусна пас към своя адаш по фамилия - Радостин. Последва индивидуален рейд и нахлуване в наказателното поле на „Долно Езерово“, спиране и прецизен удар, който изпрати топката плътно под напречната греда на вратата на гостите.

След почивката състезателите на „Долно Езерово“ пробваха с натиск да обърнат резултата, но стигнаха само до един гол.

В 75-та минута Сашо Иванов центрира към Стайко Иванов, който посрещна топката, защитник на „Устрем“ не успя да го спре, след което последва точен шут във вратата на домакините за 2:1.

Именно голмайсторът на „Долно Езерово“ Стайко Иванов не успя да доиграе мача, но не заради смяна, а заради втори жълт картон, който бе даден за реплика към съдията.

Представители на „Камено“, „Черноморец“ /Несебър/, „Свети Влас“ и други отбори от региона следяха изкъсо футболната продукция.

Минути след приключването на мача в съблекалнята на „Устрем“ се състоя истинска фиеста, при това доста шумна, с която бе ознаменувана първата пролетна победа.

След изминалата среща „Устрем“ се изкачва с две места напред в класирането и вече е 3-ти с 22 точки, а „Долно Езерово“ е 6-ти с 16 т. Класирането обаче най-вероятно ще претърпи промени, които може и да не засегнат двата отбора, тъй като в неделя са останалите срещи от 12-ия кръг на „Б“ Областна група Изток.